Iskolánkban izgatott készülődéssel várták mind a diákok, mind a tanárok az MTA ALUMNI program keretében tervezett előadást, amit ezúttal az iskolai MAGYAR TUDOMÁNY ünnepére időzítettünk.
Ez alkalommal az MTA ALUMNI program keretében iskolánkban nagy tisztelettel köszöntöttük vendégünket és előadónkat, Dr. Kovács Antalt, a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatóját, olimpiai- és világbajnok cselgáncsozót, közgazdászt.
Először Gaál Izabella, 11 D osztályos tanuló mutatkozott be, ő volt ennek az eseménynek a levezetője. Felkérésére Gál Ferenc igazgató úr is köszöntötte vendégünket, és a mintegy 130 résztvevőt (diákot és tanárokat). Igazgató úr a Magyar Tudomány Ünnepének idei mottójához kapcsolódva – „Tudomány: út a világ megismeréséhez” – nyitotta meg a rendezvényt. Izabella néhány szóban ismertette az MTA ALUMNI program legfőbb céljait, bemutatta az előadót és ezt követően kérte fel előadásának megtartására.


Dr. Kovács Antal „Atomenergia mindenkinek: egy megoldás a jövő generációinak” címmel megtartott érdekfeszítő előadásából a diákok betekintést nyertek hazánk jelenlegi energiagazdálkodásába és megismertek néhány lehetséges megoldást. Az előadás alapján a diákok remélhetőleg jobban megértették hazánk villamos-energia ellátásával kapcsolatos problémákat, és a lehetséges megoldások fontosságát, azok előnyeit és hátrányait.

Az előadás után az érdeklődök kérdésekkel bombázták az előadót, amelyekre Dr. Kovács Antal türelmesen és részletesen válaszolt. A beszélgetés során a diákok egy igazi útravalót is kaptak: tanácsot ahhoz, hogy eredményt érjünk el: „tanulni, tanulni kell”.
Ezúton is köszönjük az előadást!


Dr. Jarosievitz Beáta

A rendezvény zárt körű, csak az iskola diákjai és dolgozói vehetnek részt!